Rio Turia

Wat vroeger de rivier de Turia was, is nu een 10 kilometer lange groenstrook met een aaneenschakeling van voetbalvelden, fietspaden, wandelpaden en andere aangelegde sportvelden. In mei bij uitstek de mooiste maand van het jaar met de prachtige Jacaranda in bloei en de vele andere bloeiende pracht en praal.

Voor iedereen die actief en fit wil blijven zelfs al ben je heerlijk op vakantie, is een rondje hardlopen door de Turia bij uitstek een aanrader. Op ieder tijdstip van de dag zul je renners tegenkomen die ofwel trainen voor de 15K van Valencia in juni of gewoon even lekker aan hun serotine kick willen komen. Grote delen van je traject kun je rennen in de schaduw van de bomen al zijn de Spanjaarden gewend aan de hitte en rennen ze bij voorkeur met ontbloot bovenlijf in de brandende zon.

Marathon liefhebbers opgelet! In november kun je je hart ophalen in Valencia met de spectaculaire start en finish in de Stad van de Kunst en de Wetenschappen waar ieder jaar weer meer mensen aan deelnemen. Gelukkig is de Turia ook bedoeld voor zonaanbidders die genieten op hun handdoek in bikini met een boek, terwijl de renners je voorbij vliegen. Voor een uitgebreidere kijk in dit prachtige stadspark, is een fietstour met een Nederlands sprekende gids zeer aan te raden. U weet me te vinden.