La Tomatina
La Tomatina
La Tomatina
Voor het gekste festival ter wereld moet het Tomatina festival in je top drie staan. Heb je zin om tot aan je enkels in tonnen platgetrapte tomaten te dansen, kom dan naar het populaire Tomatina festival.

Zo’n 40 km buiten Valencia in het kleine stadje Buñol, krijgt tomaten gooien een heel andere dimensie. Elk jaar op de laatste woensdag van augustus, kun je hier gewapend met duikbrilletje en een dosis stalen zenuwen, een tomaatje of honderd naar je buurman gooien.

La Tomatina
La Tomatina
Valencia ontvangt duizenden Tomatina fans van over de hele wereld die zowel voor als na het festival van het ene feestje naar het andere gaan. Ben je toe aan een gekke uitdaging met 20.000 mensen tegelijk, dan is dit het moment om jezelf helemaal te laten gaan.

Ben je niet zo van de mensenmassa’s dan kun je beter kiezen voor een fiets tour met Nederlandse gids om Valencia op je gemak te ontdekken. Ver weg van alle gekte. Voor meer informatie over La Tomatina en het kopen van toegangsbewijzen check www.tomatina.es